Biserici de casă

„Pentru creștere, creștinii au nevoie de relații, fiindcă în izolare nu există creștere. Creștem doar în contextul părtășiei”, spune Rick Warren în cartea sa The PurposeDriven Church / Biserica mânată de scopuri.

Aceste relații se dezvoltă cel mai bine în cadrul unui grup mic de 6-12 persoane, care se întâlnesc în camera de zi sau sufrageria unui prieten. Avantajele unei întâlniri într-un grup mic, pe care noi îl numim bisericile din case sunt multiple. Dintre acestea menționez:

Părtășia ca relație se dezvoltă cel mai bine în cadrul unui grup mic de 6-12 persoane, care se întâlnesc laolaltă în casa unuia dintre ei. Avantajele unei întâlniri de grup mic, pe care noi îl numim biserică din casă, sunt multiple. Iată câteva dintre ele:

  1. Acceptare și încurajare. Indiferent de vârstă, nivel de cunoaștere al Scripturilor sau educație, în acest cadru găsești un mediu în care atât tu personal cât și familia ta ești bine primit și încurajat.
  2. Învățare, comunicare și încredere. Biserica din casă oferă mediul deschis și sincer în care poți discuta fără presiunea prejudecăților orice opinie personală referitoare la pasaje biblice controversate sau temeri legate de subiecte arzătoare ale existenței tale.  
  3. Autenticitate și transparență. Membrii bisericii din casă sunt deschiși să-și împărtășească unii altora experiențele, tocmai pentru a primi și a putea oferi sprijin cu sinceritate și compasiune față de nevoile și frământările prin care trec. Astfel, relația pe care o dezvoltă, se caracterizează prin încredere, respect reciproc și durabilitate. 
  4. Antrenament și creștere. Biserica din casă este terenul de antrenare și stimulare a creșterii spirituale a tuturor celor ce o compun, prin dorința tuturor de a ajunge mai maturi și mai aproape de asemănarea cu Cristos în fiecare zi. 
  5. Descoperirea darurilor spirituale și integrare în misiunea bisericii ca întreg. Grupul mic al bisericii din casă este locul de confirmare a darurilor spirituale cu care poți sluji trupul lui Cristos ca întreg, îți dezvolți abilitățile de slujire, ai parte de asistența sinceră și compasiune, îndrumare și disciplinare în dragoste, fără de care creșterea și atingerea staturii plinătății lui Cristos, nu se poate atinge. 

În concluzie, pentru a fi conlucrător împreună cu Cristos în procesul împlinirii scopurilor Sale în lume, se cere maturitate, iar terenul de antrenare și creștere este grupul mic al bisericii din casă. Doar așa poți fi un lider, un instrument folosit cu eficiență de Domnul pentru mântuirea și creșterea altor semeni. 

Biserica Aletheia îți oferă șansa de a te alătura unui astfel de grup mic în funcție de zona geografică în care locuiești sau de interesul pe care-l ai la un moment dat. Poți comunica direct sau prin e-mail cu oricare dintre liderii bisericilor de casă pe care Aletheia îi are. De asemenea, dacă te simți chemat să înființezi și să conduci un grup mic, suntem bucuroși să te pregătim cu toată responsabilitatea pentru a putea atinge împreună maximul de potențial în lucrarea minunată a Împărăției Sale.

Translate »